AIE Tèxtils a la European Cluster Conference 2020

L’AEI Tèxtils, del qual és soci l’Ajuntament de Terrrassa, ha participat en la European Cluster Conference 2020, que va tenir lloc els dies 10 i 11 de novembre.

La conferència, que es celebra anualment, la varen organitzar la European Cluster Collaboration Platform (ECCP), la Comissió Europea i  la Presidència alemanya de la Unió Europea.

L’esdeveniment es va centrar principalment en el paper dels clústers com a impulsors de la transició verda i digital a través de diverses cadenes de valor estratègiques per a una indústria més resilient. Enguany, la conferència es va organitzar virtualment, amb més de 1.000 participants de diferents clústers europeus, representants de la Comissió Europea i altres agents rellevants.

L’AEI Tèxtils va tenir una presència important a la conferència, amb un stand virtual en el qual es presentaven els diversos projectes i activitats del clúster; participant activament en les sessions world café i amb una presentació durant la sessió sobre finançament europeu, el dia 10 de novembre.

En Josep Casamada, Responsable de Projectes de l’AEI Tèxtils, va presentar el projecte GALACTICA, iniciat recentment i que el clúster lidera. El projecte va ser seleccionat pel seu potencial impacte sobre els sectors tèxtil i aeroespacial a Europa, per desenvolupar oportunitats econòmiques basades en la innovació i per enfortir la resiliència del sector industrial.

A més, l’AEI Tèxtils va participar al Intra-European Cluster Matchmaking, organitzat en paral·lel, els dies 11 i 12 de novembre. Aquesta sessió virtual ha permès a l’AEI Tèxtils reunir-se amb altres clústers de tota Europa per discutir sobre diverses possibilitats de col·laboració que puguin beneficiar els seus membres.

La participació en esdeveniments de networking és crucial per construir partenariats a llarg termini entre clústers. Altres participacions prèvies del clúster en esdeveniments d’aquestes característiques, han permès el llançament de diversos projectes estratègics com el CLAMTEX i GALACTICA, que beneficiaran la capacitat d’innovació i resiliència del sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya.

Font: AIE Tèxtils


L’AEI TÈXTILS, el clúster català dels tèxtils d’ús tècnic, és una associació sense ànim de lucre, que té com a objectiu aglutinar totes les empreses i entitats catalanes vinculades directa o indirectament amb el sector de tèxtils d’ús tècnic, que conformen un pol productiu especialitzat amb avantatges competitius. Hi participen, entre d’altres, l’Ajuntament de Terrassa, Leitat, el Gremi Tèxtil de Terrassa, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) i l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial (INTEXTER).

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *