El projecte europeu GALACTICA ha obert les inscripcions per al seu primer Hackathon.

GALACTICA té com a objectiu fomentar la creació de noves cadenes de valor industrial en torn als sectors tèxtil, aeronàutic i aeroespacial basades en la fabricació avançada a tota la Unió Europea amb la finalitat de reconfigurar les cadenes de valor i els models empresarials, fomentant els partenariats intersectorials i transfronterers.

Les PIMEs d’aquests sectors, així com Start-Ups i estudiants universitaris de la Unió Europea i del Regne Unit, poden formar equips per a participar-hi. La inscripció pot realitzar-se a través de la pàgina web https://galacticaproject.eu/ fins el 29 de gener del 2021.

El Hackathon es celebrarà en dues etapes, en primer lloc, un repte online sobre innovació oberta del 9 al 25 de febrer del 2021 i una segona etapa pels finalistes seleccionats els dies 18 i 19 de març del 2021.

Tots els participants a la primera fase podran participar en tres tallers que impartiran professionals experts en qüestions tecnològiques i de negocis. Els deu equips finalistes també podran participar en un taller addicional i disposaran d’una tutoria amb un mentor durant el Hackathon de dos dies.

GALACTICA atorgarà 50.000 euros en premis durant el Hackathon, distribuïts en: 25.000€ per l’equip guanyador de PIMEs/Start-ups i 10.000€ per al subcampió. D’altra banda, l’equip guanyador d’estudiants rebrà 10.000€ i el subcampió, 5.000€.

L’AEI Tèxtils, ATEVAL i CTA són els socis espanyols que participen en aquesta iniciativa europea.

Per a més informació, descarregueu la infografia del programa: Infografia Hackathon GALACTICA


SOBRE GALACTICA

El projecte fomenta la creació d’oportunitats de mercat no identificades i no explorades per a empreses existents i de nova creació en el desenvolupament de cadenes de valor latents i emergents. Superarà les deficiències d’informació i de mercat, reunint les empreses de diversos sectors industrials, centres d’investigació i desenvolupament i clústers, mitjançant un conjunt d’eines, instruments i iniciatives que crearan la base per a l’establiment de noves cadenes de valor en les indústries tèxtil i aeroespacial.

GALACTICA compta amb un pressupost de 3 milions d’euros per recolzar les PIMEs a innovar amb diversos mecanismes, entre els quals s’hi inclouen dues convocatòries obertes per presentar propostes, hackathons i bosses de viatge.

La primera convocatòria de propostes es llançarà al març del 2021 i la segona, el gener del 2022.

El consorci del GALACTICA integra vuit clústers europeus i dos agents d’innovació: l’AEI Tèxtils a Catalunya com a coordinador del projecte, ATEVAL a València i CTA a Andalusia, NTT a Itàlia, CORALLIA a Grècia, Suderelbe a Alemanya, PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França, EBAN a Bèlgica i Science Park Graz a Àustria.


CONTACTES

Per a més informació contacti amb: hackathon@galacticaproject.eu

Font: AEI Tèxtils | textils.cat

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *