El programa virtual ‘Emprenedoria Industrial’ és una iniciativa cofinançada pel Fons Social Europeu i el Ministeri d’indústria, Comerç i Turisme, amb la col·laboració d’ENISA i el suport de l’Alt Comissionat Espanya Nació Emprenedora, dirigit a projectes innovadors focalitzats en Emprenedoria Industrial.

Aquesta primera edició va dirigida a empreses emergents i projectes emprenedors i innovadors en fase inicial de desenvolupament o amb una empresa creada recentment (no més de 18 mesos abans de la incorporació al programa) de l’àmbit industrial.

El programa ofereix als emprenedors seleccionats gaudir d’un espai de treball en comú gratuït durant 5 mesos, a través de la plataforma en línia, i accedir a diferents tipus d’activitats:

 

Tallers Virtuals

Entre 70 i 80 hores de formació pràctica col·lectiva en línia (70 de caràcter obligatori), centrada en temes crucials que ajudin als emprenedors a validar el seu model de negoci i impulsar el seu projecte emprenedor, com ara:

Els tallers es desenvoluparan com webinars, afavorint dinàmiques de grup i debats entre els emprenedors i els ponents.

 

Mentoratge

Tutorització-Mentoratge individual dels projectes emprenedors per part d’experts (30 hores de mitjana per projecte), centrada a acompanyar als emprenedors des de la idea de projecte emprenedor fins a la posada en marxa i optimització, donant resposta a les necessitats que sorgeixin pel camí. La finalitat d’aquest mentoring és acompanyar a cada projecte emprenedor en el disseny del seu model de negoci. Per al model de negoci es farà servir la metodologia Lean Startup, que ha desenvolupat EOI, en combinació amb altres eines que afavoreixin la inclusió d’estratègies diverses en la proposta de valor. Les sessions de mentoratge seran telemàtiques i individuals per a cada projecte.

A més del mentor de projecte, cada equip comptarà amb el suport del mentor resident i, puntualment, d’aquells mentors especialistes que es precisin per impulsar el projecte.

 

Esdeveniments

Finalitzats els 5 mesos de durada del Programa d’Emprenedoria Industrial, els projectes emprenedors participaran en el Demoday, esdeveniment on presentaran els seus projectes davant d’experts, emprenedors d’èxit i possibles inversors. Aquest esdeveniment afavoreix el networking entre els emprenedors dels espais i els altres agents de l’ecosistema emprenedor industrial.

 

Més informació en aquest enllaç.

Informació i inscripcions: cwindustrial@eoi.es
 
 
Font: Escola d’Organització Industrial (EOI)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *