L’AEI TÈXTILS, el clúster de tèxtils d’ús tècnic de Catalunya, coorganitza, aquest 24 i 25 de febrer, tres webinars per promoure la competitivitat de la indústria tèxtil, com a part de les activitats dels tres projectes estratègics que coordina: CLAMTEX, GALACTICA i CONTEXT, cadascun d’ells centrat en temes clau per al seu sector tèxtil: suport a la digitalització, finançament de la innovació, i suport a la innovació intersectorial i accés al coneixement de noves tecnologies i materials.

 

Dimecres, 24 de febrer, de 10.00 a 12.00 hores

Webinar de CLAMTEX sobre les oportunitats de finançament públic de la Unió Europea per a pimes del sector tèxtil, dividit en 2 blocs:

– Primer bloc on es presentaran els programes generals per a pimes de la Comissió Europea, inclòs el nou programa Horizon Europe, el programa EIC Accelerator i dos programes de suport a l’expansió de les pimes: l’InvestEU i el Single Market Programme.

– Segon bloc centrat en programes de finançament europeus específics per a empreses tèxtils, incloent-hi l’EIT Manufacturing i els programes de finançament en cascada dels projectes GALACTICA i ELIIT.

La inscripció està oberta a: https://clamtex-virtual-marketplace.b2match.io/

 

Dijous, 25 de febrer, a les 11.00 hores

Webinar Perspectiva general de les tecnologies en el sector tèxtil, aeroespacial i de la indústria 4.0 de GALACTICA, sobre innovació intersectorial en tèxtil, aeronàutica / aeroespacial i indústria 4.0, on tres experts en Enginyeria Tèxtil, Enginyeria Aeronàutica i Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) exposaran les diferents tecnologies de la indústria 4.0, l’ús de tèxtils per a l’aplicació aeronàutica i aeroespacial, i les principals tendències en el sector aeroespacial i aeronàutic en termes de materials i innovació.

La sessió també inclourà un torn de preguntes i respostes per facilitar la interacció dels assistents.

La inscripció per aquest seminari en línia està oberta a: https://galacticaproject.eu/event/overview-oftechnologies-in-textiles-aerospace-and-industry-4-0/

En total, el projecte GALACTICA organitzarà 10 webinars que tractaran diversos temes, tant tècnics com centrats en la innovació oberta, per generar noves oportunitats de cooperació entre els sectors tèxtil, aeroespacial i de fabricació avançada. Aquests seminaris web tenen l’objectiu de servir d’inspiració i suport per a la convocatòria de propostes que es llançarà al març, amb 1,2 milions d’euros en suport financer per a la innovació de les pimes. Els detalls d’aquesta convocatòria es presentaran el 24 de març en una sessió informativa que inclourà un matchmaking virtual.

Inscripció per a l’info-day i el matchmaking del 24 de març: https://matchmaking.galacticaproject.eu/

 

Dijous 25, de 10.00 a 11.00 hores

Webinar organitzat per CONTEXT, la xarxa d’experts en materials tèxtils avançats liderada pel clúster, on es presentaran els estats de l’art elaborats per cadascuna de les aplicacions finals que cobreix la xarxa: medicina i salut, automoció i aeronàutica, protecció personal, construcció i hàbitat, i esports i wearables.

La inscripció està oberta a: http://www.context-cost.eu/

 

Amb aquests tres projectes, l’AEI Tèxtils pretén oferir serveis de més valor als seus membres i augmentar la seva competitivitat mitjançant l’adopció de la innovació i la digitalització.

Els clústers actuen com a hub i com a entorn de col·laboració que facilita els partenariats entre empreses, centres d’investigació, responsables de polítiques i altres institucions que promouen la innovació i proporcionen a les pimes accés a noves competències, recursos i mercats.

L’AEI TÈXTILS i el testimoni dels seus socis: https://youtu.be/-C73fwr8GdE

 

Font: Nota de premsa de AEI TÈXTILS.

https://textils.cathttps://textils.cat/twitterhttps://textils.cat/linkedinhttps://textils.cat/telegram

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *