Primera convocatòria projecte GALACTICA - calls.galacticaproject.eu

 

  • Els ajuts estan dirigits a PIMEs i start-ups europees amb solucions innovadores que puguin formar part de cadenes de valor transfrontereres en els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial.
  • El termini de presentació de propostes està obert fins el 19 de maig de 2021 i pot realitzar-se a través d’un formulari a la web del projecte (https://calls.galacticaproject.eu/)

 

El projecte europeu GALACTICA té l’objectiu de donar suport a la creació de noves cadenes de valor industrial en els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial basades en fabricació avançada. El projecte obre avui la seva primera convocatòria d’ajuts, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros per donar suport a les PIMEs.

La convocatòria està dirigida a PIMEs i start-ups europees que desenvolupin solucions innovadores que puguin formar part de cadenes de valor intersectorials i transfrontereres a través de dues línies de finançament: Pioneer Acceleration i Orbital Projects.

L’AEI Tèxtils (coordinador), Corporació Tecnològica d’Andalusia (CTA) i ATEVAL són els socis espanyols d’aquest projecte que està format per un total de 10 socis europeus i finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea.

CONVOCATÒRIA D’AJUDES

El desenvolupament de noves cadenes de valor és prioritari per augmentar la competitivitat de les indústries tèxtil i aeronàutica/aeroespacial. El projecte GALACTICA té com a objectiu actualitzar i transformar aquestes cadenes de valor utilitzant la fabricació avançada com a pedra angular per als sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial, permetent desplegar tot el seu potencial a través de noves aplicacions i de la col·laboració intersectorial.

Per a això, GALACTICA llança la seva primera convocatòria amb dos tipus d’instruments de suport financer a fons perdut.

  • L’instrument Pioneer Acceleration donarà suport a l’exploració de noves cadenes de valor intersectorials centrant-se en el desenvolupament d’un Producte Mínim Viable (PMV, per les sigles en anglès).
  • L’instrument Orbital Projectsté com a objectiu donar suport a la demostració de productes o serveis que generin noves cadenes de valor i connectin els sectors de GALACTICA.

La convocatòria compta amb un pressupost total d’1,2 milions d’euros per proporcionar suport financer a projectes innovadors de PIMEs europees. Les PIMEs interessades poden inscriure’s per presentar les seves aplicacions  des del 16 de març a: https://calls.galacticaproject.eu/. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 19 de maig de 2021 a les 17h.

Les bases de la convocatòria, així com la informació detallada, estan disponibles a https://galacticaproject.eu/

Presentació de sol·licituds: https://calls.galacticaproject.eu/


PIONEER ACCELERATION

Els projectes Pioneer Acceleration obtindran finançament per explorar la viabilitat de noves cadenes de valor intersectorials, centrant-se en el desenvolupament d’un Producte Mínim Viable com a mecanisme per provar i validar el concepte d’innovació tecnològica, connectant dos o més sectors (aeronàutic / aeroespacial, tèxtil i fabricació avançada).

Els projectes seleccionats rebran subvencions de fins a 20.000 euros.

Les PIMEs o start-ups interessades a presentar una proposta poden inscriure’s de manera individual o en consorci.

ORBITAL PROJECTS

Els Orbital Projects són el principal mecanisme de GALACTICA per donar suport  a desenvolupaments tècnics innovadors i integrar-los en noves cadenes de valor. Es finançarà el desenvolupament de prototips funcionals i la seva avaluació de mercat mitjançant la integració d’innovacions no tecnològiques com les metodologies agile o lean start-up, amb l’objectiu d’accelerar la seva incorporació al mercat.

GALACTICA seleccionarà vuit projectes que rebran un ajut a fons perdut de fins a 100.000 € per consorci, amb un màxim de 58.000 € per PIME. Els consorcis han d’estar formats com a mínim per dues PIMEs de dos sectors diferents per a ser elegibles.

Info-day i Matchmaking de GALACTICA el 24 de març

El 24 de març, el consorci de GALACTICA organitza el seu primer info-day per presentar els detalls de la convocatòria i els procediments de presentació i avaluació de les propostes. Aquest esdeveniment virtual també comptarà amb la primera sessió de matchmaking, en què les PIMEs podran trobar socis potencials per als seus projectes, descobrir tecnologies i possibles proveïdors tecnològics. Inscripcions a: https://matchmaking.galacticaproject.eu/

 

Font: AEI Tèxtils

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *