Audio Merge, empresa emergent seleccionada per participar en el programa Crowdfunding Terrassa Innovació, llança la seva primera campanya de crowdfunding amb l’objectiu de consolidar la seva proposta emprenedora i produir les primeres unitats del filtre KTBK, rèplica del Altec 9069B, un filtre de so passiu LC passa alts de 3r ordre, variable, i amb 10 freqüències de tall seleccionables (70, 100, 150, 250, 500, 1K, 2K, 3K, 5K i 7.5K) que permeten un gran control sobre el to i generar efectes sonors amb un sol commutador.

 

Actualment, els estudis de música professionals i els músics segueixen valorant i utilitzant l’equipament analògic per la seva gran qualitat sonora. Per aquest motiu, la missió principal d’Audio Merge és recuperar circuits i equipament professional d’àudio vintage amb qualitat de so contrastada, i adaptant-los a les tecnologies digitals actuals per assegurar la millor qualitat i disseny dels seus productes.

Dins d’aquesta missió neix el filtre KTBK, unitat que implementa una modificació del disseny del circuit original i introdueix dos interruptors addicionals (inexistents en l’Altec o d’altres “clons”), un selector de mode i un control de ressonància que el fan molt més versàtil, permetent així la modificació de la resposta del filtre, validada amb tècniques DSP per aconseguir talls de freqüència més precisos, per adaptar-lo a les diverses etapes de la producció musical.

Podeu conèixer més detalls sobre aquesta iniciativa, i unir-vos a la comunitat Audio Merge, al següent enllaç: https://audio-merge.com/

 

Com a oferta especial de llançament de la campanya de crowdfunding, i en homenatge al so de King Tubby i el seu Big Knob, inspiradors del filtre KTBK, Audio Merge inclou l’àlbum en format vinil, AUDIO MERGE IN DUB, gravat al més pur estil dub en sessions de mescla en directe. Aquests disc, produït durant el mes de març de 2021 amb la col·laboració de Roberto “Lone Ark” Sánchez i Chalart58, dos dels productors més reconeguts de la música dub a la nostra àrea, i masteritzat per Ibon Larruzea en Estudio Euridia, inclou 10 temes originals, remesclats aprofitant els recursos del filtre KTBK en combinació amb altres efectes de reverberació i delay.

El filtre KTBK i l’àlbum estaran disponibles fins al pròxim 29 de maig de 2021 en la campanya de crowdfunding internacional, activa a la plataforma Ulule, amb un descompte del 10% sobre el preu de venda al públic.

 

Participa a fer realitat el filtre KTBK a www.ulule.com/ktbk

Vídeo promocional de campanya: https://www.youtube.com/watch?v=A7hCXT6WFTE

 

Audio Merge és un dels vuit projectes emprenedors que des del passat mes de novembre de 2020 han participat en el Bootcamp del  Crowdfunding Terrassa Innovació, programa organitzat pel Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar el micromecenatge (crowdfunding) com a forma de validació de projectes, i de finançament col·laboratiu, entre les iniciatives emprenedores de la ciutat.

Gràcies al suport d’aquest programa, i a la implicació personal dels seus promotors, Audio Merge ha aconseguit llançar la seva primera campanya de crowdfunding destinada a la fabricació de les primeres unitats del filtre KTBK.

 

Si voleu consultar la resta de projectes participants en el programa Crowdfunding Terrassa Innovació, i conèixer les seves propostes, ho podeu fer des del següent enllaç:

https://terrassainnovacio.cat/ca/crowdfunding-terrassa-innovacio/

 

Dades de contacte dels promotors d’Audio Merge:

Xavi Lizarraga
(+34) 675622958
[email protected]

 

El projecte KTBK el van iniciar Arnau Muñoz i Xavi Lizárraga, dos enginyers de so i fanàtics de l’àudio de Terrassa (Barcelona), que van decidir unir les seves fortaleses professionals a la creació d’equips d’àudio de qualitat, centrant-se en el disseny, l’ergonomia i la qualitat sonora.

Arnau Muñoz és enginyer de so i electrònic amb més de 15 anys d’experiència en el camp de l’anàlisi de circuits, la reparació i l’assessorament d’aparells d’àudio professional, a més de fundador de l’estudi de gravació El Tostadero (BCN).

Xavi Lizárraga, veí de Terrassa, és enginyer de telecomunicacions de sistemes audiovisuals i investigador en tecnologia de so i música (SmC Sound and Music Computing), que compta amb més de 10 anys d’experiència en diferents àmbits en el món del directe, la producció musical, la gravació en estudi, el mastering i el desenvolupament d’aplicacions per processament de so i música. Recentment ha participat en diferents projectes per Audio 3D (Auro Technologies) i en tecnologies de la parla (Verbio Technologies). Actualment és investigador al grup de recerca Music Technology Group (MTG) a la Universitat Pompeu Fabra, i el que creador del sistema de validació per DSP d’Audio Merge.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *