#Alem, la iniciativa d’Arte Paliativo, està a punt de finalitzar la seva campanya de crowdfunding per integrar la realitat virtual com una eina més que contribueixi a la millora del benestar emocional de les persones hospitalitzades de llarga durada, i de gestió de dol anticipat pel propi final de la vida.

 

La pandèmia de la Covid-19 ha fet visible a la societat com moltes persones han hagut de patir el seu procés de malaltia soles, fins i tot arribant a morir sense cap mena d’acompanyament emocional. Però aquesta trista problemàtica ja existia anteriorment i és la que les promotores d’Arte Paliativo volen ajudar a solucionar posant en marxa l’experiència #Alem.

“Alem” és una paraula portuguesa que significa “més enllà”, i que resumeix a la perfecció la missió principal d’aquest projecte que, mitjançant la tecnologia, pretén conduir als pacients en un relaxant viatge virtual i únic perquè revisquin moments claus de la seva vida, com escoltar l’onatge del mar o veure els boscos, amb la creació d’històries adaptables a cadascun d’ells, complementant d’aquesta forma les altres tècniques artístiques que ja fan servir de manera habitual a les sessions d’Arte Paliativo: pinzells, aquarel·les o modelatge.

 

El projecte #Alem va dirigit a nens, adolescents, persones adultes i persones grans que es troben hospitalitzades, i que conserven el sentit de la visió.

Pot ser implementat tant a hospitals com a residències, així com a centres sociosanitaris i domicilis particulars.

Per fer-ho possible, l’equip d’Arte Paliativo compta amb professionals de la realitat virtual, i l’experiència dels seus “art terapeutes” que en tot moment acompanyaran a les persones que facin ús d’aquesta innovadora experiència, en la qual no importar el grau de malaltia, edat o rang de mobilitat.

 

Alem ha dissenyat diverses recompenses que seran entregades un cop finalitzada la campanya de crowdfunding, i que podeu consultar a la seva pàgina. Entre elles, cal destacar El Libro de Recetas de Arte Paliativo, un llibre ben especial que recopila diverses receptes de la gent gran que ha estat atesa durant aquests últims 5 anys a les seves sessions d’acompanyament artístic. Cadascuna de les receptes ve acompanyada d’una il·lustració colorable perquè cada persona que l’obtingui pugui personalitzar el llibre al seu gust.

 

Podeu ajudar a fer realitat aquest interessant projecte d’Arte Paliativo col·laborant en la seva campanya de crowdfunding, en marxa a la plataforma Verkami: vkm.is/alem

Vídeo de campanya: https://www.youtube.com/watch?v=yU9eK66T9ck&t=1s

 

#Alem és un dels vuit projectes emprenedors que des del passat mes de novembre de 2020 han participat en el Bootcamp del  Crowdfunding Terrassa Innovació, programa organitzat pel Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar el micromecenatge (crowdfunding) com a forma de validació de projectes, i de finançament col·laboratiu, entre les iniciatives emprenedores de la ciutat.

Si voleu consultar la resta de projectes participants en el programa Crowdfunding Terrassa Innovació, i conèixer les seves propostes, ho podeu fer des del següent enllaç:

https://terrassainnovacio.cat/ca/crowdfunding-terrassa-innovacio/

 

Dades de contacte Asociación Arte Paliativo:

Tel. 619 62 89 95

[email protected]

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *