#EnTuLugar, la iniciativa conjunta entre l’Asociación Raíces i Delaguila.pro, amb la col·laboració de V-Tools, tancarà en les pròximes hores la seva exitosa campanya de crowdfunding amb la qual ja han assolit el primer objectiu de finançament per posar en marxa la seva experiència immersiva en realitat virtual per a joves.

 

La missió d’#EnTuLugar és la de promoure la inclusió social i la tolerància entre els joves de 12 a 18 anys, prevenir la violència de gènere, sensibilitzar-los sobre el bon ús de les xarxes socials, i educar-los per evitar que caiguin en casos de sextorsió.

Per aconseguir-ho, l’equip promotor d’aquest innovador projecte ha dissenyat la seva proposta educativa que treballa la gestió d’emocions, els jocs de rol, la narrativa i la mencionada realitat virtual immersiva, en grups d’un màxim de 25 persones, amb l’objectiu que els joves es posin en la pell d’altres persones que pateixen microviolències per  poder treballar, d’aquesta forma, sobre l’impacte empàtic que es genera.

 

#EnTuLugar va dirigit a qualsevol entitat que treballi amb joves d’entre 12 i 18 anys: escoles i instituts, centres de dia de joves, casals d’estiu i extraescolars, clubs esportius, centres de formació d’adults i empreses (departaments de RSC) que vulguin patrocinar #EnTuLugar en algun centre de la seva elecció.

Durant el passat mes de maig, i aquest de juny, han programat diverses sessions d’aquesta experiència educativa presencial, en les quals participaran més d’un total de 500 adolescents.

 

Les diferents entitats poden adquirir les experiències #ENTULUGAR amb descompte, mentre duri la campanya de crowdfunding, en el següent enllaç de la plataforma Ulule: 

https://ca-es.ulule.com/entulugar/

Per tal de col·laborar a fer realitat aquest projecte, també es pot adquirir el conte editat per Asociació Raíces, il·lustrat per Alicia Pardo, i digitalitzat per Antonio Carrasco, que vol trencar amb el tabú de l’abús sexual infantil. Aquest conte pretén aportar pautes i protocols d’actuació per a adults/es en cas d’estar davant d’una situació d’abús sexual.

Per a més informació sobre aquest projecte, podeu consultar el web: https://entulugar.org/

 

#EnTuLugar és un dels vuit projectes emprenedors que des del passat mes de novembre de 2020 han participat en el Bootcamp del  Crowdfunding Terrassa Innovació, programa organitzat pel Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar el micromecenatge (crowdfunding) com a forma de validació de projectes, i de finançament col·laboratiu, entre les iniciatives emprenedores de la ciutat.

Si voleu consultar la resta de projectes participants en el programa Crowdfunding Terrassa Innovació, i conèixer les seves propostes, ho podeu fer des del següent enllaç:

https://terrassainnovacio.cat/ca/crowdfunding-terrassa-innovacio/

Dades de contacte d’ #EnTuLugar:

Frank del Aguila Espejo

Tel. 609.72.74.38

[email protected]

 

Asociación Raíces és una entitat social amb seu principal a Terrassa des de 2013, composta per un equip de psicòlogues especialitzades en la intervenció terapèutica i la visibilització de la violència filio-paternal, la violència de gènere entre adolescents, l’assetjament escolar, i l’abús sexual infantil i adolescent.

 

Delaguila.pro és una entitat constituïda el 2016 i especialitzada en el disseny de videojocs (serious games), el desenvolupament d’aplicacions interactives de realitat virtual, i l’organització d’experiències educatives.

Enllaços xarxes socials:

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *