L’Ajuntament de Terrassa, atenent a la situació actual provocada per la pandèmia del Covid-19, s’ha vist obligat a canviar el format de la quarta edició dels Premis Muncunill a la Innovació, canviant el format però mantenint el seu esperit. 

D’aquesta manera, a l’edició 2020 només es va atorgar el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, en un acte institucional sense públic que va tenir lloc a la Sala Muncunill, el dia 17 de setembre, a les 17 hores, i que va ser retransmès per streaming pel Canal YouTube de l’Ajuntament.

L’acte va estar conduït per la periodista Sheila Allen i va comptar amb la presència de l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, del Rector de la UPC, Francesc Torres, i dels portaveus municipals.

El Premi Muncunill a la Innovació Honorífic 2020 va recaure en la Universitat Politècnica de Catalunya, per la seva constant creació i transferència de coneixement a la societat i per la intensa labor amb la què ha contribuït a la millora de les mesures preventives i pal·liatives per mitigar els efectes provocats per la pandèmia del Covid-19.

Els Premis Muncunill a la Innovació, creats l’any 2017, representen un referent per a projectes d’innovació d’arreu del país, alhora que permeten acostar el concepte «innovació» a la ciutadania, tot reconeixent la labor d’aquelles persones, institucions o empreses que aposten per la innovació com a model integral, esdevenint un model de progrés, benestar i servei a la societat.