Projecte de cooperació pioner a Terrassa per a la producció local de mascaretes de protecció davant el Covid-19 i el seu impacte econòmic i social.

L’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), juntament amb l’Ajuntament de Terrassa, l’Agrupació d’Empreses innovadores Tèxtils (AEI), el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), l’Escola Universitària d’Infermeria de Terrassa (EUIT) i l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, han sumat esforços i coneixements per posar en marxa el projecte de cooperació local Mascaretes de protecció davant la Covid-19, amb l’objectiu de lluitar contra la malaltia i el seu impacte econòmic i social.

Aquest projecte, singular a Catalunya, té com a principal objectiu impulsar la producció local per a millorar la provisió de mascaretes higièniques reutilitzables i protegir a la població el contagi del Covid-19, fomentar el seu bon ús i realitzar un reciclatge correcte.

El projecte respon a les necessitats actuals i futures, ajudant a les empreses a que puguin consolidar, augmentar i / o reorientar la seva producció. La iniciativa forma part de l’especialització competitiva territorial de Terrassa basada en les tecnologies aplicades a la salut.

En el marc del projecte, l’INTEXTER, l’Ajuntament de Terrassa i l’AEI van oferir el webinar monogràfic Mascaretes per a la protecció de l’Covidien-19: materials, normatives, assaigs i reutilització el 27 de maig del 2020, a les 10h.

La sessió, oberta al públic però adreçada especialment a tècnics i professionals d’empreses del sector tèxtil, va tractar temes com els diversos tipus de mascaretes i materials tèxtils, normativa i assajos, així com els aspectes relatius a la reutilització d’aquests EPIs.