Comunicat de premsa del 14 de maig

Comunicat en lectura fàcil

Aquest cap de setmana es tallaran alguns carrers de la ciutat per facilitar la distància física entre les persones

La mesura s’aplicarà dissabte i diumenge a l’avinguda de Josep Tarradellas, a la rambla de Francesc Macià, i als carrers de Miquel Vives, Sant Tomàs i en un tram de Colom

El Govern municipal aplicarà una nova mesura aquest cap de setmana per tal de facilitar la distància física (d’uns 2 metres com a mínim com es recomana), entre les persones que passegin pels carrers de la ciutat, ampliant l’espai per a vianants en determinats carrers i zones durant els cap de setmana. Amb aquest objectiu, s’ha dissenyat un pla que s’aplicarà en alguns dels principals vials de la ciutat i que consistirà en tallar al trànsit rodat durant unes franges horàries concretes. La proposta prioritza quatre eixos determinats de la ciutat.

  • Rambla de Francesc Macià. Es tallarà el trànsit rodat en ambdós sentits des de la Plaça de l’Aigua fins a l’avinguda del Vallés. Aquesta actuació afectarà a la línia 6 ,d’autobús que es desviarà pels carrers del Doctor Calsina i de Roig Ventura, respectivament. L’horari del tall serà des de dissabte 16 a les 15 h, fins diumenge 17 a les 23:30 h.
  • Avinguda Josep Tarradellas. Es tallarà al trànsit des del passeig del 22 de juliol fins a l’avinguda de l’Abat Marcet. En aquest tram es permetrà el pas regulat de vehicles des del carrer de Transversal cap al d’Hispanitat o a l’entrada de l’aparcament soterrani, així com al carrer d’Amadeu de Savoia. Tot el trànsit de vehicles d’aquesta zona, així com l’itinerari del servei d’autobús urbà, es desviarà tant per la ronda de Ponent com pel Passeig del 22 de juliol. L’horari del tall de trànsit serà de les 14:30 h a les 23 h, el dissabte, i diumenge de les 9 h a les 23 h.
  • Carrer de Miquel Vives-Sant Tomàs. Es tallarà la circulació de vehicles al llarg de tot el vial de tots dos carrers, fins al carrer de Santa Cecília. No obstant, l’avinguda de Barcelona es mantindrà oberta a trànsit. La línia 3 d’autobús es veurà afectada ja que s’eliminarà la parada de Pau Marsal i el recorregut es desviarà per la parada de Plaça Catalunya. L’horari del tall de trànsit serà dissabte a les 15.30 h fins a les 0:00 h de dilluns.
  • Carrer de Colom. Es tallarà al trànsit rodat el carrer Colom des de la Carretera Montcada fins el carrer Bages. Aquesta actuació afectarà lleugerament la línia 7 de bus, que en la seva parada a la plaça de Can Palet només mantindrà activa una de les marquesines. L’horari del tall de trànsit serà des de dissabte 16 a les 16 h, a les 00:30 h de dilluns dia 18.

En tots els casos, els talls de circulació de vehicles es faran de forma longitudinal, de manera que es permetrà el trànsit rodat de manera transversal per aquestes vies, podent ser travessades, però sempre prenent les mesures de seguretat pertinents per part dels i les conductores. El tancament de carrers s’efectuarà amb unes tanques correctament senyalitzades, cosa que permetrà l’accés puntual als veïns i veïnes que tenen aparcament a la zona, apartant-les per accedir al carrer i tornantles a col·locar, posteriorment.

Tota la informació i difusió per als veïns i veïnes d’aquests carrers i zones de la ciutat, així com per a la ciutadania en general, s’està realitzant en format digital, a través de les xarxes socials i d’enviaments d’informacions a comerços i establiments, atenent a la normativa sanitaria que prohibeix repartir comunicacions impreses.

L’inici de la desescalada i la millora de la situació sanitària, ha generat que cada dia hi hagi més població que aprofita les franges horàries permeses per sortir al carrer.
L’objectiu de la mesura es facilitar la mobilitat de les persones vianants en els seus trajectes i possibilitar que es mantingui amb comoditat la distància física necessària.
La Policia Municipal implementarà i vetllarà pel bon funcionament d’aquesta mesura durant tot el cap de setmana.
Plànols amb indicacions dels carrers tallats

L’Ajuntament de Terrassa envia un qüestionari al teixit productiu de la ciutat per conèixer les seves necessitats en aquests moments de crisi
El Govern Municipal, entre les diferents mesures que està duent a terme des de l’inici de la crisi provocada per la Covid-19, per donar suport a les empreses, autònoms, comerços i establiments, posa a disposició un qüestionari perquè el teixit productiu de la ciutat pugui respondre obertament sobre les necessitats formatives, d’assessorament, de cerca de finançament o de suport individualitzat, que els són ara més necessaris per afrontar l’actual situació econòmica.

L’objectiu és aconseguir el màxim d’informació per a poder afinar en les mesures del Pla de Xoc municipal que s’està treballant des del consistori; palpar la situació que està vivint el sector empresarial i d’autònoms de la ciutat; recollir el màxim d’informació per a poder trobar solucions i fer propostes per tal d’implementar-les en el Pla de Xoc per a la reactivació econòmica. En el qüestionari es demana per la situació que està vivint l’empresa en aquests moments i es pregunta per quin tipus de suport, formació o assessorament necessita per poder afrontar les conseqüències que s’estan derivant d’aquesta pandèmia. El termini de resposta del formulari és fins el 31 de maig i es farà arribar als destinataris a través del mailing al teixit empresarial, alhora que estarà disponible al web municipal.

En els propers dies, i en funció del resultat del formulari, l’Ajuntament presentarà el pla de formació online per empreses, persones emprenedores, autònoms, comerços i persones en situació d’atur.

Des de l’inici de la crisi, des de l’Ajuntament de Terrassa s’han impulsat diferents mesures per al teixit empresarial i productiu de la ciutat, per fer front a la situació. Així es va aturar el cobrament d’impostos i taxes municipals i els embargaments per impostos impagats fins a l’1 de juny de 2020; reducció de la tarifa de l’aigua; facilitats al establiments de restauració per oferir serveis de menjar a domicili; o les facilitats per a l’ampliació de terrasses; A més, des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat s’han establert diferents dispositius d’atenció, telefònica i on
line, per atendre les consultes al respecte de la situació, oferint assessorament, etc.
Qüestionari per a empreses, autònoms i comerços de la ciutat

L’Ajuntament i el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa portaran demà esmorzar als i les professionals de les residències de Gent Gran de la ciutat, amb motiu del Dia Internacional de les Famílies
El 15 de maig és el dia establert l’any 1994 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, com el Dia Internacional de les Famílies. Per aquesta celebració, que té per objectiu conscienciar la societat sobre les diferents situacions de les famílies en la societal, des de l’Ajuntament de Terrassa i el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa es vol agrair de forma molt especial la feina que fan els i les professionals que treballen a les residències de gent gran de la ciutat.

Així, en nom de l’Ajuntament i del Gremi demà es farà arribar un esmorzar a totes les residències de gent gran de la ciutat, com un homenatge simbòlic de la ciutat per mostrar la gratitud, estima i admiració més sincera, vers un col·lectiu que ha estat, i està, lluitant a primera línia per a un dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi de la Covid-19, com és el de la gent gran.

El personal de medicina i infermeria, de direcció, de neteja, de recepció, d’animació, de treball social, de psicologia, de fisioteràpia, de perruqueria, de cuina i molts d’altres, estan ajudant a donar qualitat de vida a les persones que més directament estan patint la Covid-19. Professionals que cada dia ofereixen la seva cara més amable per a que, tot i l’adversitat, la gent gran se senti part d’una gran família.

(Aquesta informació està en revisió permanent)