
L’experimentació és una branca de recerca en auge, com demostra la concessió del Premi Nobel d’Economia a Richard H. Thaler el 2017. La seva aportació es basa en què les decisions que prenen persones es veuen afectades per les seves emocions i creences envers el comportament dels altres. A l’estar formades per individus no plenament racionals, les institucions i empreses es veuen també afectades per aquests aspectes. Durant la sessió es repassaran alguns dels aspectes més rellevants i exemples d’empreses que han adoptat l’enfocament experimental amb èxit i s’explicarà com realitzar experiments de gran potencial en el si de les organitzacions.

Pedro Rey Biel és professor titular d’Economia del Comportament. És Màster en Economia i Finances pel CEMFI (Banc d’Espanya) i Doctor en Economia pel University College London (Regne Unit). Des de 2008, és visitant de la Rady School of Management de la Universitat de Califòrnia a San Diego (UCSD), on ha impartit classes d’Economia Empresarial i Estratègia a l’MBA. Ha estat el principal científic del comportament d’All of Us, la Iniciativa de Medicina de Precisió dels Estats Units impulsada pel president Obama. És un dels editors del bloc d’economia més popular d’Espanya (www.nadaesgratis.es). Actualment, és membre del consell editorial del Journal of Economic Behavior & Organization, npj Digital Medicine (Nature) i el Journal of Socio-Economics.
Per a més informació i consultes, contactar per correu electrònic amb [email protected]
Consulta altres activitats del Fòrum d’Innovació de Terrassa:
- Workshop: Covid-19 Innovation Response: 18/02 – 11/03 – 25/03 – 22/04
- Els 4 tipus d’Innovació: 13/05
- Workshop: Cara a cara entre startups i corporacions: 17/06 – 08/07
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i per la Diputació de Barcelona.