Acceleració en Òrbita 2021

Des de fa 8 anys consecutius, l’Ajuntament de Terrassa, Cambra de Comerç de Terrassa i Cecot organitzen el programa ACCELERACIÓ EN ÒRBITA per impulsar el creixement de PIMEs o empreses individuals de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls i que responen a un perfil d’empreses innovadores, amb vocació internacional i potencial de creixement. En la present edició, les empreses que han resultat seleccionades segons aquests criteris han estat: RedfluidIntermezzo, Chatu Tech, Comser, Comercial Fenoy i Vedeqsa. 

El passat 9 d’abril va tenir lloc l’acte de benvinguda i taller grupal en format online del programa ACCELERACIÓ EN ÒRBITA que tradicionalment suposa el punt de partida d’aquest programa. Les empreses van participat en el taller amb el títol “Model de negoci i estratègia empresarial: El mètode Canvas”  amb l’objectiu de definir els seus respectius models de negoci.  

Al llarg de 2021, aquestes sis empreses tindran l’oportunitat de treballar en les fases successives del programa, ja de manera individual, definint i implementant els seus plans de creixement personalitzat, tot acompanyats d’especialistes de diversos àmbits empresarial. Finalment, el programa es tanca amb una avaluació de resultats entre l’empresa, especialistes i impulsors.

En el conjunt de les vuit edicions del programa han participat prop d’una cinquantena de PIMEs i empreses individuals dedicades a àmbits i sectors d’activitat tant diversos com l’alimentació, serveis de salut, imatge i comunicació, equipaments mèdics, bioenginyeria, serveis funeraris, fabricació de maquinària, serveis de traducció o l’assessoria mediambiental, entre molts d’altres. 

Aquest programa, que és un exemple de concertació i col·laboració entre l’administració local i els agents econòmics i socials del territori i rep el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social (Servei Públic d’Ocupació Estatal), el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.