#hackandhealth

Sota el marc de les iniciatives vinculades a Orbital.40, l’Ajuntament de Terrassa promou la celebració de la tercera edició del Hack&Health. Una hackaton de Big Data especialitzada en salut i adreçada a totes les persones amb iniciativa, creatives, emprenedores i que vulguin aportar solucions destinades a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El Hack&Health 2018 es va celebrar en dues fases diferenciades. La primera, un webinar celebrat el 24/10. L’objectiu del qual va ser proposar els dos reptes sobre els quals els equips participants havien de trobar les solucions durant la hackaton, oferir informació sobre els aspectes tècnics de la mateixa, les fonts de dades a utilitzar i les eines disponibles per treballar-hi. Podeu accedir a la presentació a través de  l’enllaç i al vídeo del webinar en el següent enllaç

La segona fase es va celebrar els dies 9 i 10 de novembre a les instal·lacions del ESEIAAT al carrer Colon núm. 1 (UPC Campus Terrassa) on els equips participants van poder desenvolupar les seves propostes i, a més, es van impartir diverses ponències tècniques. El divendres es van realitzar els tallers “Notebooks sobre Medi ambient” de la mà de Xavier Blanch i Xavier Xicota de la consultora Connecthink Innovation SL, i “Obesitat i factors ambientals” a càrrec de Jonathan Ottino de la Universitat de Barcelona i Maite Garolera de CST.

El dissabte, es van organitzar les conferències Big Data y Cáncer a càrrec d’Enric Barba, “Processament del llenguatge natural en entorns clínics” a càrrec de Bernat López de l’empresa IN2 i “Darreres tendències de la intel·ligència artificial en l’àmbit de la salut” impartida per Eduardo Peire de l’empresa Ai Scope.

A la tarda va ser el torn dels equips on es van dur a terme les presentacions de les solucions
als reptes que ells mateixos proposaven. Un jurat expert va lliurar els següents premis:
  • A la categoria de Millor APP va guanyar l’equip Elfoteam amb una proposta per preveure quins tipus de malalties s’originarien en una població segons la temperatura. El premi va consistir en Sessions de Consultoria gratuïta en Mentoratge empresarial.
  • A la categoria de Major impacte social va guanyar l’equip TelecosData amb les seves prediccions sobre els episodis de bronquitis que es produirien sota determinade situacions de contaminació i fred. Aquest equip guanyar una estada de 9 mesos a la incubadora Kautic.40.
  • Per últim, a la categoria de Millor model de negoci va guanyar l’equip Fawkes amb la seva proposta “Geolocalització d’ambulàncies SEM”. Van rebre una consultoria gratuïta per presentar un SME Instrument Fase I en el programa europeu H2020. Accedeix al vídeo resum de les dues jornades.

Accedeix al vídeo resum de les dues jornades.

EDICIONS Anteriors

L’Ajuntament de Terrassa va organitzar els dies 24 i 25 de novembre el Hack&Health 2017. Es van inscriure prop de seixanta assistents organitzats entorn a 6 equips que competien en cadascuna de les tres categories proposades: Millor App, Major Impacte Social i Millor Model de Negoci.

ediciones anteriores

Durant la jornada de divendres es van celebrar dos tallers tècnics (Data Preparation y Data Cooking) per capacitar a totes les persones participants en el tractament de bases de dades. Un dels tallers tècnics més especialitzats,  “Introducció al Machine Learning” per a la creació d’algoritmes d’autoaprenentatge en Python va ser impartit per Pedro Serrano, un dels participants vingut de Granada. Un cop finalitzades aquestes activitats els equips van disposar de més de dues hores per començar a treballar en les seves propostes. Juan Cristóbal de SEMCAT, Maite Garolera de CST i Bernat López de IN2 van ser els mentors de la jornada i van ajudar als equips amb cadascuna de les seves propostes.

Dissabte, Bernat López de l’empresa IN2 va dirigir els dos tallers, un sobre el portal AppSalut i l’altre sobre la  tecnología de Blockchain. Al terminar, se inició la mesa redonda sobre “emprender en el sector salud” moderada por Esther López, directora de los Servicios de Innovación y de Universidades del Ayuntamiento de Terrassa y directora de Orbital.40. En ella explicaron sus experiencias emprendedoras Sonia Caballero, COO de Excelvit Wellness y Ovivity Group, Juan Cristóbal, director de proyectos asistenciales de SEMCAT, y Víctor Bautista, CTO & Founder de Social Diabetes.

Els protagonistes de la tarda van ser els 6 equips participants. El jurat, format per Alfredo Vellido (docent i investigador del departament de Ciències de la Computació de la ESEIAAT- UPC), Albert Marín (coordinador de Projectes Smart de l’Ajuntament de Terrassa) i Xavier Xicota (Chief Innovation Officer a ConnecThink Innovation SL), va determinar els tres equips guanyadors d’aquesta edició:

  • El premi a la Millor App (una subscripció anual unlimited RapidMiner Studio Large Version i 6 mesos de servidor Cloud 4Gb amb servei gestionat per l’empresa Ilimit) va ser concebut a l’aplicació creada per l’equip Lecrintech que permet als centres de salut mental enregistrar l’evolució de les dades dels seus pacients i permet preveure episodis de les seves respectives afeccions.
  • El premi al Millor model de negoci se’l va endur l’equip TelecosData. El seu projecte es va basar en l’ús de serveis sanitaris per a majors de 65 anys a Terrassa, i es va premiar amb una consultoria dirigida a presentar un SME Instrument Fase 1 a H2020.
  • El premi al Major impacte social va ser per DataPump, que va desenvolupar una App per monitoritzar i predir malalties pulmonars en pacients crònics. L’equip va guanyar una estada de 9 mesos a la incubadora Kautic40.
  • Per últim, el premi Hack&Health 2017 consistent en un programa de postgrau de l’oferta formativa d’Euncet es va atorgar, per votació dels mateixos assistents, a Hackseiaat. L’equip va dissenyar una polsera que monitoritzava paràmetres dels pacients amb l’objectiu de preveure el risc a curt termini de patir episodis greus.

Per a més informació sobre el webinar podeu accedir-hi .

webinar

Més informació sobre aquesta edició aquí o contactant amb el servei d’Innovació: terrassainnovacio@terrassa.cat