T’Activa: la primera lliga tecnològica 2.0 per vèncer #LaSolitudNoVolguda

El Consorci Sanitari de Terrassa, en el marc del Projecte Europeu d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), “Health Care Innovation lab, Orbital 40”, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, que n’és el representant, ha posat en marxa T’Activa: el primer programa d’innovació oberta que uneix institucions públiques, empreses, centres educatius i ciutadans i ciutadanes de diferents edats, experiències i aficions per millorar la salut d’aquelles persones que estan i se senten soles. Totes elles sumen i desenvolupen diferents solucions tecnològiques a reptes plantejats envers l’habitatge, la mobilitat/accessibilitat i la comunicació per un envelliment actiu, de qualitat i saludable.

Ara, més que mai, és necessari sumar per vèncer la solitud no volguda, una problemàtica silent que afecta a 30 milions de persones a Europa i que amb la COVID-19 s’ha agreujat encara més i s’ha fet palès més enllà del col·lectiu de persones de més de 65 anys.

Dins el mateix programa, el Consorci Sanitari de Terrassa ha elaborat unes vídeo-càpsules on s’aporten consells per a millorar la salut, la cognició i el benestar emocional de les persones i en especial de la gent gran, amb l’objectiu d’oferir solucions innovadores i pràctiques per al repte de la Solitud no Volguda.

Tot seguit, us facilitem l’enllaç per que pugueu accedir a les vídeo-càpsules. Les podreu trobar igualment al canal de YouTube de l’Ajuntament de Terrassa en l’enllaç.

 

L’aïllament social és el sentiment de sentir-se sol més enllà de l’edat i el grup social.

Aquest projecte està cofinançat en un 50 % pel fons FEDER i en un 25 % per la Diputació de Barcelona.

 

T’Activa neix per conscienciar, impactar i transformar.

Més informació del programa T’Activa a:

 

#LaSolitudNoVolguda

#Tactiva2020