
El programa TRS OnCampus és una nova iniciativa per facilitar la transferència de coneixement, especialment amb base de recerca. El programa busca la valorització de la tecnologia sorgida de l’ecosistema d’innovació de Terrassa a través de l’emprenedoria, amb una vessant d’alt impacte social o medi ambiental.
TRS OnCampus també connecta el talent tecnològic i els projectes innovadors amb la indústria, fomenta la cultura emprenedora en el si de la comunitat investigadora i sensibilitza envers el desenvolupament de solucions tecnològiques compatibles amb un desenvolupament sostenible i alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Amb aquests objectius, l’Ajuntament de Terrassa a través de Terrassa Innovació engega TRS OnCampus de la mà de The Collider, i vinculat a Projectes de ValorTRS, una altra iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que dona suport al desenvolupament i consolidació d’iniciatives emprenedores d’innovació social d’alt valor local.
A continuació, es pot accedir a les Bases de Participació del programa TRS OnCampus, al formulari de sol·licitud i així com a d’altra informació d’interès.
Descripció del programa
TRS OnCampus és un programa de transferència de tecnologia de 6 setmanes de duració en format online adreçat especialment a membres de la comunitat investigadora i de recerca de Terrassa vinculats a entitats (per exemple universitats, centre de recerca o tecnològics i entitats hospitalàries) o departaments de R+D d’empreses innovadores.
El programa utilitza com a eina principal la metodologia Lean Launchpad (LLP) amb l’objectiu d’avaluar la viabilitat de mercat de noves tecnologies mitjançant la creació d’empreses. El programa incorpora, a més a més, formació específica en metodologies d’impacte, compatibles amb les metodologies Business Model Canvas i LLP, que permeten sumar valor social o medi ambiental a les propostes tecnològiques participants.
A qui va dirigit?
- Personal investigador vinculat a una entitat de recerca, equips de R+D d’empreses innovadores o estudiants de postgrau, màster, MBA, doctorant, PhD, PostDoc, preferentment.
- Equip promotor d’entre 1 i 4 persones.
- Equips que disposin d’una tecnologia o d’un projecte de recerca amb un nivell de maduresa “Technology Readiness Level” d’1 a 5 (des de fase “idea” fins a la “prova de concepte”) de qualsevol àmbit tecnològic.
Beneficis per als equips participants
- Validació: La metodologia Lean LaunchPad t’ensenya com pots validar el teu projecte tecnològic amb el mercat.
- Certificació: Seràs certificat amb aquesta metodologia si compleixes una assistència superior al 80%.
- Mentoratge: Mentors o mentores qualificats us guiaran durant tot el procés emprenedor.
- Sessions inspiracionals: Aprèn dels reptes i les tendències de diferents sectors i empreses.
- Xarxa Innovadora: Accés a professionals de la industria, corporacions, de la inversió i de l’acadèmia a través de The Collider i la Fundació MWCapital.
- Comunitat LLP: Converteix-te en membre de la Comunitat The Collider Lean LaunchPad amb més de 160 professionals.
- Metodologies d’impacte: Aprèn a incorporar i validar valor social o medi ambiental al teu projecte emprenedor.
Criteris de selecció
- Descripció del projecte tecnològic i la seva aplicació industrial (40%)
- Motivació per participar al programa (20%)
- Impacte social o medi ambiental (20%)
- Escalabilitat de la proposta (10%)
- Perfil de l’equip participant (10%)
Metodologia
Amb TRS OnCampus aprendràs a utilitzar el Business Model Canvas i a profunditzar en els processos de Descobriment i Validació de Clients (Customer Discovery & Validation) per provar i desenvolupar models de negoci basats en la informació que aporten els clients.
El programa inclou un ampli ventall d’activitats online com sessions de teoria, activitats pràctiques i sessions de mentoria i amb especialistes.
- Classes Lean Launchpad: Son classes online on Steve Blank el creador de la metodologia Lean LaunchPad, explica la teoria que hi ha al darrera.
- Classes invertides o Flipped Classrooms: Les sessions seran conduïdes per una persona instructora i on els equips participants presentaran els seus projectes als altres equips per ensenyar el seu progrés setmanal i poder rebre retorn sobre els seus avenços.
- Entrevistes amb la indústria: Cada equip té la missió setmanal de realitzar entrevistes amb l’objectiu d’assumir el desafiament de topar-se amb el “món real”.
- Experiència de la industria: Algunes persones de l’àmbit de l’empresa participaran en les sessions del programa i estaran disponibles per establir-hi contactes.
- Mentoria: Cada equip comptarà amb la figura d’un mentor o mentora, una persona amb amplia experiència que els ajudarà a produir hipòtesis i els donarà suport en el seu procés emprenedor.
- Formació i orientació en metodologies d’impacte: Una de les sessions del programa es dedica a l’emprenedoria d’impacte amb una formació sobre l’ús d’eines específiques. Opcionalment, els equips participants podran rebre orientació individual en aquesta línia.
Calendari i programa
FASE DE SOL·LICITUD I ACCÉS AL PROGRAMA
- Convocatòria del 5 el 28 de maig de 2021 (termini ampliat)
- Selecció de projectes i comunicació del 31 de maig de 2021
PROGRAMA DEL 8 DE JUNY AL 13 DE JULIOL:
- Benvinguda al TRS OnCampus | 8 de juny – Benvinguda i sessió d’Introducció a l’Emprenedoria d’Impacte
- Metodologia Lean Launchpad
- DIA 2 |14 de juny – Introducció a la Metodologia Lean LaunchPad (1)
- DIA 3 |15 de juny – Introducció a la Metodologia Lean LaunchPad (2)
- DIA 4 |22 de juny – Sessió Invertida
- DIA 5 |29 de juny – Sessió Invertida
- DIA 6 | 6 de juliol – Sessió Invertida i Preparació de defensa del projecte
- Demoday |13 de juliol – Presentació pública de projectes i tancament del TRS OnCampus
Organitza:
Amb la col·laboració de:


Amb el suport de:
