L’AEI Tèxtils renova la Bronze Label
L’AEI Tèxtils, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, ha obtingut la Bronze Label per un període de dos anys. La Bronze Label és un certificat d’Excel·lència de Clústers, atorgat pel European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) en el marc de la European Cluster Excellence Initiative que reconeix que el clúster està en procés continu […]
Restaurar certs tipus de ceguesa serà possible durant la propera dècada
Les malalties degeneratives de la retina són la principal causa de pèrdua de visió 1 de cada 4 persones de més de 80 anys patirà degeneració macular, una malaltia que dificulta la lectura i la capacitat de reconèixer cares Els tractaments amb cèl·lules mare i la teràpia gènica combatran en la propera dècada els tipus […]
El Parc Audiovisual de Catalunya i el 22@, casos d’estudi com a pols culturals destacats

Un recent estudi publicat a la revista ‘Telos’, de la Fundació Telefónica posiciona el Parc Audiovisual com a pol cultural destacat entre els que es van crear en els últims anys a Espanya. El 22@, la Ciutat de la Imatge de Madrid i la Cidade dóna Cultura a Galícia, són alguns dels altres casos estudiats. […]
VSN presenta nuevo Dash Player para VSNEXPLORER basado en HTML5

El nuevo player permitirá a los usuarios emitir vídeo en streaming en alta calidad desde cualquier tipo de dispositivo y banda ancha. Además, soportará MPEG Dash y Smooth Streaming, e incluirá funciones avanzadas de edición de vídeo y audio para mejorar la rapidez y eficiencia de sus usuarios. Todas las personas interesadas en conocer más […]
Llançat amb èxit el primer nanosatèl•lit català, dissenyat per la UPC, amb tres experiments a bord

El CubeCat-2 és el primer nanosatèl·lit català que s’ha posat en òrbita a l’espai. Dissenyat i construït per investigadors del grup de Teledetecció del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions i del NanoSat Lab de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), du a bord tres experiments per demostrar la viabilitat de diverses tècniques i […]
Conclou el projecte ENGAGE sobre Responsabilitat Social Corporativa amb una eina d’auto-avaluació per a pimes
Tècnics de la Fundació Cecot Persona i Treball han treballat durant dos anys en el projecte ENGAGE liderat per la Cambra de Comerç de Kikaeli (Turquia). L’ENGAGE, entre altres, ha creat una eina on-line d’auto-avaluació de la RSC perquè les petites i les mitjanes empreses determinin els aspectes que poden millorar pel què fa a […]
VSN lanza la nueva solución de Quality Check VSNQC para el control de contenidos

La nueva tecnología Quality Check de VSN, integrada con la solución VSNEXPLORER para la gestión de media, permitirá a los usuarios lanzar controles de calidad sobre los contenidos de forma totalmente automática e incluso en Cloud. La nueva solución de software será oficialmente presentada durante la feria IBC 2016 de Amsterdam (stand 7.D25). VSN lanza […]
Activitat cerebral i cognició: una connexió entre la termodinàmica i la teoria de la informació

El cervell pot ser conceptuat com un sistema termodinàmic i com un processador de la informació; conseqüentment, l’activitat cerebral pot ser modelada en termes termodinàmics i l’activitat cognitiva mitjançant la teoria de la informació. L’objectiu ha estat plantejar una estructura formal que permeti el lligam entre ambdós sistemes (activitat neuronal i cognicions) a partir de […]
Registren més de 300 vestigis arqueològics al Parc Nacional d’Aigüestortes

Un equip d’arqueòlegs liderat per la UAB ha documentat i mapejat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici 344 vestigis arqueològics, majoritàriament situats a més de 2200 metres d’altitud.• La prospecció sistemàtica de la superfície ha revelat un territori fortament humanitzat, difícil d’imaginar pocs anys enrere, ocupat fa més de 10.000 anys. La […]
LEITAT i INDULLEIDA aconsegueixen millorar la qualitat dels sucs i a més redueixen el consum elèctric

El projecte OSMODIR, fruit de la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT i l’empresa productora de sucs INDULLEIDA, S. A. finalitza amb èxit l’estudi basat en la concentració d’aliments líquids mitjançant osmosis directa. Els resultats són altament prometedors i permeten plantejar nous reptes relacionats amb la recerca de l’osmosi directa per a la concentració d’aliments líquids […]